Diensten

In welke mate kunnen netwerkdiensten een positieve bijdrage leveren aan het onderscheidend vermogen van je organisatie? 4IP heeft een visionaire kijk op ICT netwerken! Onze diensten zijn modulair opgebouwd uit advies, implementatie, training en beheercomponenten. We nemen je vraagstuk serieus. En daarom betrekken we je volop in onze denkpatronen en de daaruit voortvloeiende processen. Want we zien de kwaliteit van je netwerk als iets dat we samen met jou realiseren. En altijd zorgen we ervoor dat je één vast aanspreekpunt hebt. Zodat je grip houdt op de zaak.

Advies

ICT advies op maatOns advies heeft zowel betrekking op de technische kant van onze dienstverlening als op de businesscase. Wij adviseren klanten over architectuurvraagstukken zoals de netwerktopologie, software defined networking en bekabelingskeuzes. Over tactische keuzes zoals de keus voor een bepaald type router, switch of accesspoint. En over operationele aspecten, zoals de inrichting van het netwerkbeheer. Daarnaast denken wij uiteraard mee over het implementatieproject: hoe kun je ‘verbouwen met de winkel open’ en voorkom je dat het netwerk een tijdje uit de lucht moet tijdens de migratie? Daarnaast adviseren wij over CAPEX/OPEX-vraagstukken. Is het verstandig om zelf te investeren in hard- en software of kun je het netwerk beter als managed service afnemen? Of is een mengvorm de beste keus in jouw situatie? Wij adviseren tevens over migratiemodellen, zodat je geleidelijk kunt overstappen van een eigen netwerk naar een managed service zonder bestaande investeringen teniet te doen.

Sparring en kennisdeling

flexpouleJe kunt ons ook inschakelen als sparringpartner. Bij klanten die gebruikmaken van 4Care komen we periodiek langs om de netwerkbeheerder(s) op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen, te sparren over de behoeften die zij in hun organisatie zien ontstaan en te helpen bij problemen waar zij tegenaan lopen. Zo blijven netwerkbeheerders en ICT-management op een laagdrempelige manier altijd up-to-date van alle ontwikkelingen die voor hun organisatie relevant zijn.

Implementatie

Implementatie connectivity oplossingBij de implementatie kunnen wij uitsluitend het technische deel voor onze rekening nemen, bijvoorbeeld als je kiest voor een managed dienst. Maar ga je zelf het netwerk beheren, dan kunnen wij als onderdeel van het implementatieproject ook de netwerkbeheerders trainen in de nieuwe technologie. We ontzorgen dus niet alleen in techniek, maar ook in al het andere wat bij een implementatie komt kijken. We beginnen altijd goed voorbereid aan een migratie. Wij brengen vooraf alle risico’s in kaart en nemen maatregelen om ze te voorkomen of terug te grijpen op de oude situatie. Zo kunnen wij garanderen dat het netwerk operationeel blijft tijdens de migratie.

Beheer & Managed diensten

ICT beheerWij kunnen na implementatie een netwerk volledig in beheer nemen. Dat wil zeggen dat onze netwerkspecialisten het netwerk op afstand monitoren, beheertaken uitvoeren en bij u op locatie komen voor werkzaamheden die ter plekke moeten gebeuren. Je hoeft zelf geen expertise meer in huis te hebben op het gebied van netwerktechnologie, maar legt de verantwoordelijkheid voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het netwerk volledig in onze handen. Wil je helemaal niet meer zelf investeren in een netwerk, dan is het mogelijk om dit volledig als managed service af te nemen. Je betaalt dan een bedrag per maand, dat afhankelijk is van de netwerktopologie en het aantal afgenomen diensten. Je kunt ook deels kiezen voor een eigen netwerk en deels voor managed services, bijvoorbeeld op locaties waarvan het onduidelijk is hoe lang deze nog gehandhaafd blijven.

Detachering

Komt uw organisatie tijdelijk mensen tekort, dan kunnen wij netwerkspecialisten bij u detacheren. Netwerkspecialisten zijn schaars. Niet in de laatste plaats omdat de technologie voortdurend verandert en dus het kennisniveau van mensen moet mee veranderen. 4IP investeert daarom veel in opleiding en training van medewerkers. We zorgen ervoor dat onze medewerkers breed zijn onderlegd en met meerdere technologieën en merken kunnen werken. Zo garanderen we dat onze detacheringsmedewerkers altijd flexibel kunnen inspelen op de situatie van de klant.

Advies op maat

Laat ons je helpen om de juiste balans te bereiken tussen investeringen en de effectiviteit van ICT.

Contact