User Based Connectivity

De technische complexiteit van netwerken is de laatste jaren enorm groot geworden. Gebruikers hoeven daar gelukkig niets van te weten of zien. Mits het netwerk volledig is ingericht naar hun behoeften. Wij noemen dat User Based Connectivity.

We (video)bellen tegenwoordig over het IP-netwerk dat oorspronkelijk was ontworpen om data over te versturen. De benodigde bandbreedte is geëxplodeerd en de variëteit aan applicaties die allemaal andere eisen stellen aan het netwerk is groot geworden. De eisen die gesteld worden aan factoren als bandbreedte, latency, QoS, jitter en mobiel bereik worden steeds hoger. Dat zorgt voor een toenemende complexiteit.

Gebruiker wil betrouwbaar netwerk
Gebruikers hebben hier geen boodschap aan. Zij willen gewoon kunnen bellen, e-mailen en applicaties raadplegen via een device naar keuze, zonder zich zorgen te maken over het netwerk dat ze daarvoor gebruiken. In onze visie moet het netwerk ten dienste staan van de gebruiker.

4IP is specialist in het vertalen van gebruikersbehoeften naar de benodigde technologie. Die behoeften zijn in iedere sector anders. Een bouwbedrijf heeft goede connectiviteit op de projectlocaties nodig, in een verpleeghuis dat werkt met tabelts moeten verzorgenden in iedere uithoek van het gebouw over wifi beschikken, terwijl in de industrie het netwerk klaar moet zijn om (in de toekomst) data van sensoren real-time door te sturen.

Quality of Experience
User Based Connectivity betekent dat de Quality of Experience het uitgangspunt is, en niet de technische vereisten zoals Quality of Service. Quality of Experience geldt niet alleen voor eindgebruikers, maar ook voor de netwerkbeheerders. Wij maken hun werk overzichtelijker en eenvoudiger met geïntegreerde rapportages. Wij geven inzicht in de hele keten, van de connectiviteit met de buitenwereld en in het datacenter tot op netwerkverbindingen op de locatie(s). In een dashboard tonen we niet alleen de status van de verbindingen, maar ook van de beveiliging. Security is immers één van de belangrijkste randvoorwaarden aan een netwerk.

Advies op maat

Wilt u sparren over connectivity oplossingen voor uw organisatie? Neem contact met ons op.

Contact