IT Culinair 2013

Presentatie werken waar je wilt, Unified Access en verder! door Toon Daams

De wereld verandert, de manier van werken ook. Deze ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan bedrijven en IT-infrastructuren. Bent u daar wel goed op voorbereid? Hoe gaan uw gebruikers bijvoorbeeld om met het aansluiten van hun privéapparaten op het netwerk?

Unified Access oftewel Werken Waar je Wilt is een onomkeerbare trend. Gebruikers willen het liefst hun privéapparaten (laptop, tablet of smartphone) ook tijdens het werk gebruiken. Volgens Gartner zal medio 2014 maar liefst 90% van de bedrijven het mogelijk maken dat medewerkers zelf hun apparaat en werkplek kiezen. Dit levert een aantal concrete voordelen op. Niet alleen voor medewerkers, maar zeker ook voor uw organisatie: operationele kosten worden teruggedrongen terwijl de gebruikerservaring wordt verbeterd.

Bent u klaar voor Unified Access?

Met de sterk groeiende opkomst van mobiele werkplekken, BYOD, virtuele desktops en video vergaderingen komt ook de noodzaak om dit allemaal veilig beschikbaar te maken aan de organisatie. En dan wel zonder evenredige groei van het ICT Team. Hier ligt een kans voor vereenvoudiging. Het netwerk als een intelligent platform heeft zicht op alle aangesloten systemen en verkeersstromen. Als geen ander kan het in staat zijn om veilig toegang te verlenen, veilig transport te garanderen en de juiste kwaliteit voor de gebruikers te waarborgen.

Met Unified Access kunnen organisaties de complexiteit van hun netwerken terugdringen, door draadloze en bekabelde netwerken te combineren tot één netwerkinfrastructuur. Unfied Access is een strategie om bekabelde en draadloze netwerken bijeen te brengen in een enkele netwerkinfrastructuur met hoge prestaties. Een netwerkinfrastructuur met één bron voor beleidsregels en met één beheeroplossing.

Omdat IT-deployment modellen alsmaar dynamischer en flexibeler moeten worden is er een evolutie van het netwerk naar een programmeerbare omgeving gaande. Het netwerk wordt een infrastructuur dat luistert, reageert en zich daarop aanpast. Zeker bij het toepassen van BYOD en de convergentie van data/spraak/video binnen applicaties is het een onmisbare strategie voor LAN/WAN/WLAN omgevingen.

Mis deze presentatie van Toon Daams niet en schrijf u snel in!

 

Bio Toon Daams

Toon DaamsToon Daams is een netwerkspecialist die ruim 2,5 jaar actief is als Solution Specialist bij 4IP, onderdeel van De Ictivity Groep. Zijn dagelijkse rol binnen 4IP bestaat mede uit het ontwerpen, onderhouden en opbouwen van enterprise-klasse netwerken. 4IP is de connectivity tak binnen de Ictivity Groep en een kennisclub pur sang, waarvan de focus ligt op alles wat met IP communicatie te maken heeft. 4IP bestaat uit een groep ervaren specialisten die hun vak door passie en ervaring ruimschoots verstaan!